Autoverhuur Rent A Car Curacao
Huur een auto

Autorijden op Curaçao

Een weg naar Westpunt
Een weg naar Westpunt

Een fietspad naast de weg
Een fietspad naast de weg

Curacao Road Service
Curacao Road Service

De wegen op Curacao zijn in het algemeen redelijk, al zijn de verschillen groot. Sommige wegen zijn prachtig, maar op andere momenten zitten er kuilen en gaten in die eigenlijk ‘niet kunnen’. Gelukkig wordt er de laatste jaren (letterlijk) ‘hard aan de weg getimmerd’.

De lokale rijstijl is 'relaxed' maar ook wel eens wat onberekenbaar vergeleken met Nederland. Een voorzichtige rijstijl is het beste. Met een gewone personenauto kunt u op alle toeristische plaatsen komen.

In het regenseizoen (oktober-januari) kunnen sommige wegen worden afgesloten, met name enkele onverharde wegen in het westen. In Willemstad kan het in de spits soms druk zijn, daarbuiten is het erg rustig.

Opvallend is dat, geheel in de leefstijl van het eiland, het ook in het verkeer ontspannen toegaat. Wel even wennen als u het drukke Nederlandse verkeer gewend bent, maar gewoon een kwestie van ‘achterover zitten en aanpassen’.

In grote lijnen gelden dezelfde verkeersregels als in Nederland. Met een paar uitzonderingen: rechtdoorgaand verkeer heeft op T-kruisingen altijd voorrang en op wegen met twee rijstroken, mag u links en rechts inhalen. En het belangrijkste verschil: men is erg beleefd in het verkeer en u zult vaak voorrang krijgen waar u het niet heeft. Dat is heel plezierig maar ook even opletten op uw voorganger!

Hulp langs de weg is uitstekend geregeld. De lokale Wegenwacht is naar ‘Nederlandse maatstaven’ opgezet en verleent snel en efficiënt hulp, ook als u pech krijgt bij uw vakantie-accommodatie of een lekke band onderweg.
Deze service is inclusief bij al onze auto’s.

Bij aanrijdingen of schade krijgt u meestal niet, zoals in Nederland, met de politie te maken maar met de Curacao Road Service (CRS). Zij maken een uitgebreid rapport van het ongeval of de geconstateerde schade en dat wordt direct, via moderne internettechnologie, verzonden naar de verzekeraars. Maar CRS doet nog iets meer: door de gedegenheid van werken wordt er vrijwel altijd een eerste uitspraak over de schuldvraag gedaan. Dat maakt het afwikkelen van een aanrijding erg efficiënt. Maar om dat goed te kunnen doen, gelden er wel enkele spelregels bij een aanrijding die wij u ter plaatse zullen uitleggen.

Tankstation