Autoverhuur Rent A Car Curacao
Huur een auto

Tarieven toegelicht - Rent A Car Curaçao

Verkeersbord: waar naar toe?
Verkeersbord: waar naar toe?

Onze tarieven zijn, vergeleken met onze collega-verhuurders op Curaçao, die net als wij (nagenoeg) nieuwe auto’s aanbieden. Er zijn op Curacao veel autoverhuurbedrijven, maar vele daarvan verhuren oudere (tot: zeer oude) auto’s.

Duidelijkheid vooraf = geen verrassingen achteraf

Onderstaand treft u een uitgebreide toelichting op onze tarieven aan. Dat schept duidelijkheid en dat is wel zo plezierig. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Leest u dit gedeelte even goed door, dan blijven u verrassingen bespaard.

Huurtarieven

Jarenlange ervaring leert ons dat verreweg de meeste mensen op zoek zijn naar een goed auto voor een zo voordelig mogelijk tarief.
Om die reden bieden wij uitsluitend een Prepaidtarief aan. Dat is de voordeligste manier om een huurauto te reserveren.
U boekt en betaalt de huur binnen 7 dagen na ontvangst van de bevestiging op onze Nederlandse bankrekening. Gemakkelijk, zonder extra kosten en uiterst voordelig. U bent 15%-20% voordeliger uit dan bij tariefsoorten waarbij u pas bij afgifte van de auto betaalt.

Bij ons heeft een hele jonge/nieuwe auto voor de allerbeste prijs-/kwaliteitverhouding die u op Curaçao kunt vinden!

De borg betaalt u altijd cash (in EURO of USD) bij aankomst en deze krijgt u bij het inleveren van de auto weer terug (mits niets te verrekenen en schoon ingeleverd).

Hoogseizoen

Gedurende het hoogseizoen rondom de Feestdagen (Kerst/Oud & Nieuw) geldt een hoogseizoentoeslag van EUR 4,00/auto/dag (cat. 1 t/m 4) resp. EUR 5,00/auto/dag voor cat. 5 t/m 8.
Deze wordt geheven over alle huurperiodes die vallen in de periode 15 december t/m 10 januari van elk jaar.

Kortingen

Naast onze lage dagtarieven bieden wij u extra korting bij huurperiodes van 7 dagen (1 week) of langer. Naarmate u langer huurt, wordt de gemiddelde dagprijs lager. Kijk in de prijstabel.

Huurperiode

De prijzen in het overzicht gelden bij een minimale huurperiode van 5 dagen. Kortere huurperiodes kunnen wij voor deze lage tarieven helaas niet aanbieden.

Een huurdag bestaat uit 24 uur. Overschrijding van de afgesproken huurtermijn (bijvoorbeeld te laat inleveren), leidt tot een toeslag (0-6 uur: halve dag huur; meer dan 6 uur: hele dag huur). Houd u hier rekening mee als u de auto in de ochtend wilt ontvangen en in de middag of avond weer wilt inleveren.

Verzekering, eigen risico en waarborgsom

Al onze auto’s zijn uitstekend verzekerd (vergelijkbaar met een Nederlandse allrisks-verzekering).

Eigen risico
Net als bij uw Nederlandse autoverzekering, heeft u een eigen risico bij schade. Dat bedrag komt 'voor eigen rekening', maar alleen als de schade niet uw schuld is.
Als de schade achteraf toch volledig kan worden verhaald, wordt het ingehouden eigen risico weer aan u terugbetaald. Dat kan op Curaçao echter zeer lang duren. In Nederland geldt een eigen risico alleen voor schade aan de eigen auto, op Curaçao óók voor schade aan derden (de tegenpartij). Dus ook als uw eigen huurauto niets heeft maar de andere partij wel, geldt het eigen risico.
Per aanrijding/gebeurtenis wordt echter maar één keer het eigen risico in rekening gebracht.

Bij ons heeft u te maken met een laag eigen risico van € 125,00 per gebeurtenis. Normaal is dat aanzienlijk hoger en bij vrijwel alle andere verhuurders betaalt u voor een verlaging een (forse) toeslag op de huurprijs (tot soms EUR 12,00/dag!). Bij ons is dit echter gratis.

Waarborgsom
Net als bij alle andere autoverhuurders, bent u ook een waarborgsom verschuldigd voordat u de auto in ontvangst kunt nemen. De borg ontvangt u na de huurperiode weer terug (onder aftrek van voor uw rekening komende kosten).
De borg is hoger dan uw eigen risico. Dat is ook logisch omdat de verhuurder ook zekerheid voor andere zaken dan het eigen risico wil hebben. Denkt u aan bekeuringen, schades die niet onder een autoverzekering vallen, zoekraken van sleutels e.d.

Aanvraag en reservering

Nadat u offerte heeft gevraagd (het liefst per e-mail, dan hebben wij al uw gegevens al bij de hand), ontvangt u van ons binnen maximaal 24 uur een offerte indien we de gevraagde categorie beschikbaar hebben. Bij geen beschikbaarheid proberen we u een alternatief aan te bieden.
De aangeboden auto houden wij 24 uur voor u vast. Indien u wilt boeken, laat u dat ons per e-mail weten.
U ontvangt een boekingsbevestiging (tevens factuur). Na ontvangst van de huur (de borg betaalt u pas bij afgifte) ontvangt u van ons een voucher die u overhandigt aan onze lokale verhuurder.

Schoon 'binnen en buiten'

Wij leveren de gehuurde auto 'carwash-schoon' aan u uit. U verwacht uiteraard niet anders. Dat betekent dat de auto 'spic en span' is, zowel buiten als binnen.
Om de tarieven laag te kunnen houden, willen we de auto na uw huurperiode weer snel kunnen verhuren. Daarom verwachten wij dat u de auto op dezelfde manier weer inlevert.

U kunt hiervoor bij elke lokale CarWash terecht. Er zijn er vele op het eiland; de kosten schommelen rond de ANG 25,00 a ANG 35,00 voor een uitgebreide wasbeurt (binnen en buiten). Indien de auto niet 'carwash-schoon' wordt achtergelaten, verzorgen wij de schoonmaak alsnog voor u. Daar zijn kosten aan verbonden die u in het prijsoverzicht aantreft. Deze zijn hoger dan alleen de lokale Carwashkosten.

Houdt u er rekening mee dat een niet-schone auto niet altijd goed gecontroleerd kan worden op schade. Dat kunnen we dan pas later doen, nadat de auto is schoongemaakt. De terugbetaling van de waarborgsom vindt in dergelijke gevallen dan ook pas later plaats.

Ontvangst en Inleveren van de auto

U kunt kiezen uit afgifte en/of inleveren bij uw accommodatie of u maakt gebruik van onze snelle airport-aankomstservice.

Afgifte na uw aankomst op de luchthaven
Wij bieden u een hele snelle aankomstservice. U wordt persoonlijk ontvangen en wij zorgen ervoor dat u binnen maximaal 15 minuten (nadat u buiten staat) wegrijdt met de auto. Zeker in drukkere tijden zal u dat veel tijd besparen.
Deze snelle procedure geldt ook weer bij het inleveren van de auto.
U hoeft dus niet te zoeken naar een auto en ook niet in de rij staan bij een verhuurbalie.

TIP: Het is goed te weten dat uw bagage niet in alle gevallen in de beschikbare kofferruimte zal passen. Het hangt af van het aantal personen, de hoeveelheid bagage maar ook de van de 'soort' bagage. Hardschalen koffers zijn minder makkelijk dan reistassen; grote koffers zijn weer lastiger dan kleine. Overlegt u even met ons; wij kunnen dat goed inschatten.

Afgifte bij uw accommodatie
Afgifte bij uw accommodatie kan ook. Dit doen wij in principe alleen tussen 08:00 en 11:00 uur (definitieve tijdstip wordt afgesproken bij uw reservering). Bij accommodaties op en rondom BlueBay kan, op aanvraag, de afgifte ook eind van de middag/begin van de avond plaatsvinden.
Voordeel van aflevering bij uw accommodatie is dat u geen airportfee verschuldigd bent en u vaak 1 dag korte kunt huren (u levert de auto dan op uw vertrekdag weer in de ochtend in).
Afgifte vindt plaats bij de receptie of, als uw huisjesnummer vooraf bekend is, bij uw huisje/appartement.

Vervangende auto

U huurt bij ons (nagenoeg) nieuwe auto's (2010 of jonger) die goed en tijdig worden onderhouden. Daardoor zult u weinig en meestal helemaal niet met mankementen te maken krijgen.
Maar de kans blijft er natuurlijk wel en verder kan door een ongeval de auto niet meer te berijden zijn. Indien zo’n (voorziene) vertraging langer dan 4 uur duurt, krijgt u van ons een vervangende auto. Zoveel mogelijk een 'gelijkwaardige', maar dat hangt uiteraard van de actuele beschikbaarheid af. U hoeft dus nooit veel van uw vakantie te missen!

Extra bestuurders

Een extra bestuurder kan handig zijn. Het toevoegen daarvan is mogelijk op het moment dat u de auto reserveert of later, maar uiterlijk als u deze in ontvangst neemt. De extra bestuurder moet, maar dat geldt voor elke bestuurder, beschikken over een geldig rijbewijs en moet voldoen aan de criteria (min. 23 jaar, maximaal 75 jaar en 1 jaar rijbewijs). Voor een extra bestuurder wordt door de meeste verhuurders een aanzienlijke toeslag geheven. Bij ons is een extra bestuurder gratis. De extra bestuurder moet wel bij afgifte van de auto worden opgegeven en een geldig rijbewijs kunnen laten zien.

Navigatie

Bij elke auto zit een gratis (zeer gedetailleerde) wegenkaart van Curaçao. U kunt ook een GPS-navigatiesysteem huren. Niet alleen alle straten zijn daardoor makkelijk te vinden, ook de vele toeristische attracties, restaurants, stranden en parkeerplaatsen worden in één keer gevonden!

Houdt u er wel rekening mee dat ca. 40% van de Curaçaose straten geen straatnaam heeft. Daardoor ontbreken deze wegen vaak op de kaart van een navigatiesysteem.

* onder voorbehoud van beschikbaarheid

Kinderzitjes

Wij hebben een groot aantal kinderzitjes beschikbaar, in diverse formaten. Houd u er, bij het kiezen van uw auto, wel rekening mee dat een kinderzitje een volledige zitplaats ‘in beslag’ neemt.
Een of meerdere kinderzitjes worden gratis aangeboden. U moet ze echter wel reserveren, anders grijpt u mogelijk mis.

Klik hier voor een overzicht van de beschikbare types kinderzitjes.

Langer dan 7 dagen

Huurt u voor een periode van 7 dagen of meer, dan geldt een aantrekkelijke korting op de toch al lage dagprijs.

Inbraak en diefstal

Inbraak en diefstal zijn, net als overal ter wereld, gebeurtenissen die ook op Curaçao voorkomen. Wij proberen dit risico zoveel mogelijk te beperken door een aantal maatregelen:

En natuurlijk vragen we ook van u een aantal preventieve maatregelen, zoals het goed afsluiten van de auto en het niet achterlaten van kostbare zaken (ook niet afgedekt) in de auto.